marți, 15 martie 2011

Potential

Suntem oameni. Avem, fiecare din noi, propriul sau univers, construit dupa valorile si legile noastre personale. Acest univers se naste, evolueaza si moare odata cu noi. Nimeni nu are acces la el, nimeni fara acordul nostru.

Suntem oameni si tindem spre evolutie. Vrem mereu mai bun, mai bine. Nu ne multumim cu ce avem pentru ca ceva ne spune ca putem mai mult. Uneori putem, alteori nu. Dar cateodata simtim ca exista acel ceva ce ne poate lumina viata si totusi, nu reusim sa il scoatem la suprafata. Suntem in stare dar nu stim cum. Lumea ne spune sa ne multumim cu ce avem. Lumea are dreptate si nu prea. De ce sa exist doar ca un simplu pion cand stiu ca POT?

Timpul nostru se masoara diferit pentru fiecare. Cateodata timpul meu se intersecteaza cu al tau sau cu al lui, al ei, al lor. Pentru o perioada scurta sau mai lunga, cateodata. Numai de noi depinde.
Constientizam ca viata ne poate da mai mult, dar ne e sila sa intindem mana. Avantul ne este ucis in mod brutal de monotonia si non-culoarea unei vieti robotizate. Ramanem numai cu tentativa.

Haideti sa facem o intelegere, sa ne punem de acord toti. Sa oprim, macar pentru o zi daca nu putem mai mult, trecerea fara sens a timpului. Sa il luam de mana pe el, timpul, si sa ii spunem sa faca o pauza. Pentru o zi sa facem numai lucruri care ne plac, lucruri la care ravnim de multa vreme si pe care nu apucam niciodata sa le facem. Haideti sa jucam sotron, sa cantam, sa tipam, sa fugim de/ fugarim cainii vagabonzi, sa mancam visine crude, sa ne ascundem de banal, sa ne intoarcem la desenele animate, sa mancam inghetata fara sa ne pese ca ne murdarim hainele prea curate, sa ne culcam in iarba si sa dam viata norilor, sa cadem iar din copaci precum fructele prea coapte, sa fugim cat putem de tare spre o viata lipsita de griji si reguli.

"People who live on hills sleep so close to the stars they forget those who live too much on earth." (Sandra Cisneros, The House On Mango Street)

3 comentarii:

  1. Asta inseamna vara pentru mine!
    Imi pierd 9 luni din an luptandu-ma cu timpul, cu tot felu' de mecanisme care-mi impun asa, intr-o doara, sa fac ca ele, sa am program strict si cand vine vara ma gandesc ca poate se merita toate astea doar pentru 3 luni de copilarie :).

    RăspundețiȘtergere
  2. e un fel de manifest articolul ăsta. foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ MusicInfusion: trebuie sa gasim o solutie sa luptam mai putin si sa traim mai mult. vara pare atat de departe uneori, iar 3 luni sunt prea putin.
    @ Anca: multumesc! nu stiu daca a iesit chiar cum trebuia. am inceput cu o idee si am terminat cu alta :)) a fost salvat o vreme la postari nefinalizate si de asta :p

    RăspundețiȘtergere

Dati cu parerea, ca nu doare!