luni, 6 februarie 2012

Interviu cu Lavinia (L.A.M.)

Il cunosc pe Andrei, membru al trupei L.A.M., de ceva timp si de curand i-am luat un interviu Laviniei, vocea trupei. Enjoy!

Ionut: Lavinia, spune-mi care e povestea trupei L.A.M.
Lavinia: L.A.M. inseamna Lavinia si Andrei, adica eu si un bun prieten pe care l-am cunoscut in timpul facultatii si ulterior am descoperit ca avem aceeasi pasiune pentru muzica, in general si pentru chitara, in special. Am avut cateva cantari de cover-uri pentru colegi, dar abia cand am terminat cursurile am inceput sa compunem. Asta poate si fiindca nu mai aveam timp sa ne vedem si discutam doar in mediul virtual.

I: Cum a inceput colaborarea voastra?
L: Andrei mi-a trimis niste melodii compuse de el la care eu am adaugat versuri si am tras cateva voci pe care el le-a prelucrat si ne-am dat seama ca suna bine. Asa ca nu ne-am mai oprit din cantat. Am terminat 13 melodii pentru albumul "City of Angels" de care sunt foarte mandra, am inregistrat 10 piese pentru albumul de colinde "Iarna, de Craciun", iar acum lucram la un disc nou pe care l-am numit "Inca o Data" din care fac deja parte 5 cantece, toate publicate in mediul virtual.

I: Care este melodia ta preferata?
L: Snow (Hey Oh) de la Red Hot Chili Peppers mi se pare melodia perfecta, nu m-as plictisi nicodata de ea. Am vazut ca tu scriai pe blog ca iti place "I'm Yours" a lui Jason Mraz, ramane si ea in lista mea de preferate, am facut chiar o obsesie pentru melodie, am incercat sa o cant la chitara dar nu iese la fel ca originalul... tu o mai ai printre preferate?
I: Da, inca mai e melodia mea preferata. Am cantat-o de foarte multe ori la chitara. Jason Mraz e un artist foarte bun.

I: Cum a aparut albumul "City of Angels"?
L: Totul a pornit cu melodia care da numele albumului, care si acum mi se pare cea mai uimitoare compozitie muzicala a lui Andrei. Pentru versurile piesei "City of Angels" am inceput sa vorbesc despre orasul ideal in care as vrea sa traiesc si am ajuns sa fac un album intreg pe tema asta. Fiecare piesa in parte are un mesaj puternic, pentru ca inspiratia se pare ca este mai accentuata in momentele emotionale. Asa ca daca vrea cineva sa ma cunoasca mai bine poate incepe prin a asculta cu atentie versurile fiecarei piese. Acolo sunt ascunse nemultumiri, dureri, sperante si vise...

I: Poti sa dai un exemplu concret?
L: Piesa "I'm sorry" trebuia sa contina altceva, dar cand m-am apucat sa lucrez la versuri tocmai ma certasem aprins nu cu una, ci cu doua persoane foarte apropiate mie. Si atunci mesajul a aparut instinctiv, iar vocea cred ca transmite si ea destul de mult. Fiecare melodie este o particica din viata, in care sunt singura ca se poate regasi oricine.

I: Care piesa iti place mai mult de pe albumul "City of Angels"?
L: Toate imi plac, altfel nu apareau pe album, dar am cateva favorite: "City of Angels" este in capul listei, asta pentru complexitate si optimism, "6 strings" pentru simplitate si ritm, "On Your Side" pentru linia melodica, "Separation" pentru mesajul transmis sau "Funnky Love" pentru senzualitate si stil.

I: Ce genuri de muzica se regaseste in albumele voastre?
L: Genul L.A.M.! Chiar avem un stil propriu, cantam in special rock, dar cu usoare accente de heavy metall, alternativ rock/acustic, funk sau chiar blues.

I: Acum lucrati la ceva nou?
L: Albumul "Inca o Data" la care lucram acum contine preponderent melodii de dragoste, sau mai degraba este despre dezamagirile din dragoste. Remarcata aici se face melodia "Shattered", cu un mesaj profund si cu o linie melodica care ma unge pe suflet. Dar avem si doua melodii in limba romana, una dintre ele este rock alternativ si vorbeste despre placerea de a merge pe motoare. Deci acoperim o plaja larga de preferinte.

I: Pentru ce data este stabilita aparitiei discului “Inca o data”?
L: Nu avem o data limita, o sa fie gata cand terminam de compus toate piesele si suntem multumiti de rezultat, totul tine doar de inspiratie.

I: Unde pot fi ascultate melodiile voastre?
L: Avem o pagina de facebook unde publicam ultimile noutati, dar suntem prezenti si pe myspace, reverbnation sau chiar pe youtube.

I: Planuri de viitor care pot fi impartasite?
L: Eu personal mai lucrez la un proiect, am inregistrat un CD cu melodii adunate din drumetiile la munte, momentan in faza de editare, care pot fi ascultate pe pagina mea de myspace. Apoi vreau sa termin albumul "Inca o Data", poate sa gasesc un loc unde sa fac cu Andrei ceva cantari live.

Un comentariu:

  1. Te-asteapta o leapsa la mine pe tarla.Pe sistemul "sa moara si capra vecinului".

    RăspundețiȘtergere

Dati cu parerea, ca nu doare!