sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Nu!

Mergi linistit pe strada cu o destinatie bine stabilita, sau nu. Inevitabil, te opreste un tip mai sumbru, putin agitat si care are in mana o tigara stinsa. Iti dai seama din primele 3 secunde de cum il vezi ce vrea sa te intrebe, dar nu zici nimic. Si spune: "Ai un foc?". Si tu, nefumator fiind (sa presupunem), ii raspunzi la fel ca la toti ceilalti, care au mai incercat, plini de speranta ca isi vor potoli setea de tutun, cu aceeasi expresie: "Nu!" si eventual ca sa pari compatimitor adaugi un "Imi pare rau!", cand de fapt nu e asa.
Atunci cand cineva isi cumpara tigari, nu se gandeste ca trebuie sa le aprinda cumva? Daca eu vreau sa mananc ciorba ma duc la vecinu' si il intreb daca are o lingura? Sau poate omul isi ia tigari si nu isi mai permite sa isi cumpere si un chibrit, ca deh, s-au scumpit tigarile.
Nu vreau sa par ipocrit sau intepat sau mai stiu eu cum. Dar, la un moment dat, te saturi sa tot fii intrebat pe strada daca nu cumva din intamplare ai un foc. Daca vrei foc, de ce nu te duci la biserica? Iei o lumanare iti aprinzi tigara si pleci. Sau mai bine, fugi dupa masina de pompieri si unde se opreste acolo gasesti foc. Probabil, intr-o buna zi o sa imi imprim un tricou cu un mesaj care sa explice clar ca nu detin nicio sursa de foc.
Daca si voi sunteti plictisiti, enervati, frustrati sau suparati de aceste persoane lasati un mesaj mai jos. Daca voi credeti ca e o tampenie ce am scris, de asemenea, lasati un mesaj. Pana data viitoare, numai bine si salvati padurile ecuatoriale.

Un comentariu:

  1. 1."Pana data viitoare, numai bine si salvati padurile ecuatoriale."-la faza asta ai fost genial:)).
    2.Ideea cu tricoul e faina si chiar folositoare.
    3.Poate e si asta o replica de agatat mai nou:)) "Ai un foc?:>" *c'o privire dintr'aia de gigolo*

    RăspundețiȘtergere

Dati cu parerea, ca nu doare!