vineri, 29 ianuarie 2010

Suntem romani pentru ca...


...tara noastra se numeste Romania si 3/4 din populatia Terrei nu a auzit de noi.
...ne uitam mereu sa vedem ce si-a mai cumparat vecinul, cumnatul, soacra, prietenul si obiectul cumparat este intotdeauna net inferior unuia asemanator detinut de noi ("Ce jaf de BMW si-a luat X! Dacia noastra e mult mai buna!").
...chiar daca afara sunt 20 grade, ne obligam copiii sa isi ia 3 pulovere, fular, caciula, geaca, doua perechi de pantaloni si sosete groase ("Sa nu raceasca, saracutul!").
...cand ne cumparam un frigider nou, nu il aruncam niciodata pe cel vechi; il ducem la tara, il punem in beci sau il dam la schimb pentru un discount la frigiderul cel nou ("Lasa, sa fie acolo ca inca mai merge.").
...ne petrecem un sfert de viata in trafic; chiar daca e mai rapid pe jos, e mai comod sa mergem cu masina.
...ne revedem toate rudele odata pe an, de Craciun; in restul anului ne intalnim doar cu o zecime din ele, cu care le barfim pe toate celelalte.
...cheltuim 40 % din bani pe lucruri pe care le folosim cel mult o data si ne plangem ca nu avem bani ("Sa fie acolo. Cine stie cand avem nevoie?").
...ne comparam mereu cu celelalte tari si gasim mereu lucruri pe care noi le avem, iar toti ceilalti nu.
...muncitorii de fabrica vor salarii tot mai mari si sa stea cat mai mult degeaba, iar proprietarii de fabrici vor sa dea salarii cat mai mici pe munca cat mai multa.
...copiii nostri sunt infinit mai buni, mai frumosi, mai destepti, mai cuminti decat cei ai vecinului, ai colegului de servici, ai prietenilor.
...ii obligam mereu pe copiii nostri sa invete ceea ce noi nu am invatat la vremea noastra si le aplicam pedepse care de care mai inovatoare pentru ca nici ei nu invata.
...nicio tara nu are un vocabular mai "colorat" decat al nostru; unii mai evoluati pot "binecuvanta" pe cineva timp de 5 minute fara sa se repete.
...e de ajuns ca doar cativa romani sa mearga intr-o tara straina care nu a mai auzit de Romania, ca dupa 2 luni locuitorii acelei tari sa aiba impresia ca locuiesc in Romania.
...mancam carne de porc si de miel doar de Craciun, de Paste si cand e oferta speciala la supermarket.
...animalele noastre preferate sunt porcul si mielul in aceasta ordine.
...ne laudam cu Hagi, Mutu si Dracula pentru ca atat stiu strainii despre noi.
...mergem in mall ca sa nu cumparam nimic, cu exceptia perioadelor de reducere cand hainele sunt aproape gratis si sunt cautate si de altii.
...desi avem salarii mici, ne cumparam ce e mai bun; macar sa traim bine pentru o clipa.
...facem credite la banca pentru telefoane mobile, haine de firma si masini pentru ca mai tarziu sa spunem ca banca ne fura.

Suntem romani pentru ca am fost blestemati si binecuvantati in acelasi timp sa traim in Romania, o tara a contrastelor de orice natura. Va doresc calorifere mari si calduroase la toti!

5 comentarii:

  1. Romania e o tara frumoasa...pacat ca'i locuita... :-j

    Si..sâc! ...SOBA ma iubeste! :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci la partea cu imbracatul copilului mi-ai adus aminte de copilarie:)) inca mai am cosmaruri cu toate hainele pe care trebuia sa le port... Si le purtam (pana ieseam din vizorul mamei:))).

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca aceste lucururi se intampla peste tot in lume!
    Nu suntem noi, romanii, mai nu stiu cum decat altii.
    Important este sa nu-ti denigrezi tara si pamantul acesta din care te-ai nascut.. ca e la tau si, oricat de mult ti-ar placea sa traiesti in alte locuri, pana la urma vrei sa mori si sa fii ingropat in pamantul tau.

    Mi-a placut ultimul alineat! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place comentariul tau alina. sunt total de acord cu tine. cel mai important este sa nu ne pierdem identitatea nationala.
    multi spun ca a dat patriotismul in noi. poate ca da, nu stiu. dar nu trebuie sa ne negam originea, ci sa o acceptam.

    RăspundețiȘtergere
  5. partea cu frigiderul m`a facut sa rad...
    mi`am adus aminte de momentul in care ne`am cumparat frigider cat bucataria de mare...ca abia intra pe usa..
    da mama zicea...
    parca era mai bun ala vechiul..
    si l`a pastrat de il avem si acum..
    cica: "daca se strica asta mare??"

    RăspundețiȘtergere

Dati cu parerea, ca nu doare!