duminică, 7 februarie 2010

Almanahul de la ora 5


Pro TV e un post renumit pentru faimoasele lui "Stiri de la ora 5". Dar eu propun sa nu se mai numeasca "Stirile de la ora 5", ci "Almanahul de la ora 5". Interesant este faptul ca, daca urmaresti stirile azi, deja stii jumatate din stirile de maine (in cazul in care ai taria sa privesti un intreg maraton de stiri).
Spun ca denumirea de "almanah" e mai buna pentru ca aici ne imbogatim si diversificam vocabularul cu expresii si locutiuni dintre cele mai diverse. De exemplu, prezentatorii folosesc mereu expresia "scena, parca desprinsa dintr-un film de groaza". Aaa... Deci, e crima! Eu ma gandeam ca era desprinsa dintr-un film de dragoste in care Gigel N. a mangaiat-o "brutal" (un alt cuvant des folosit) pe Maricica, concubina cu care traia, pe spate cu un cutit de bucatarie.
"Ca in filme" e deja celebra. Politistii au urmarit o masina furata "ca in filme". Suspectul a scapat "ca in filme". Inseamna ca politistii romani sunt destepti "ca in filme". Ce e cu americanizarea asta?
"Soseaua mortii", "lacul mortii" sau "ulita mortii" sunt denumiri atribuite locurilor unde s-au savarsit crime sau sinucideri. Eu zic sa le numim de acum strada mortii A, strada mortii B. Se inmultesc si o sa le confundam. Ba chiar sa avem si orasul mortii, judetul mortii.
"Oamenii legii" sunt mentionati la fiecare 5 minute, indiferent ca e vorba de jaf, viol, crima, accident sau toate la un loc. Ei sunt mereu in actiune si rezolva orice problema.
Fiecare episod de stiri incepe cu cateva jafuri, de prin tara adunate, continua cu niste accidente si apoi pe parcurs se introduc violurile si crimele. La fiecare stire, un reporter aflat pe vreo cladire inalta trebuie sa reproduca stirea pentru a mari suspansul, lasand ultimele detalii la final.

Asa arata pentru mine "Stirile de la ora 5". Nu stiu voi ce parere aveti, dar mie nu imi plac deloc. Pe data viitoare!
Era sa uit... Le urez bun venit noilor mei urmaritori: alina, diana si ankh rock. :)

5 comentarii:

  1. Ba deci postu' asta e genial si tu stii cat de mult am ras la el:))).
    Foarte tare, dude.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare, imi place:D, sa sti ca ai multa dreptate, romania ar putea fii paltou de filmare pentru filme de groaza, si ar fi si real:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaa..chiar wa, ai uitat sa mentionezi faimosul "incredibil dar adevarat"! Si pe asta il aud des de ma zgarie pe creier8-|.

    @360ideas: Eu zic ca mai degraba ar fi film de comedie.Depinde de fiecare cum stie sa treaca peste anumite lucruri.Pe mine una ma amuza prostia.

    RăspundețiȘtergere
  4. să le vezi şi p-alea de dimineaţa. s-au transformat toate în "ştirile de la ora 5"
    multam' de urarea de mai de sus (mai cu întarziere :P)

    RăspundețiȘtergere
  5. 1 http://www.youtube.com/watch?v=Nc0TykEsfCc
    2 http://www.youtube.com/watch?v=hl3jR63xSGg

    RăspundețiȘtergere

Dati cu parerea, ca nu doare!